واکنش کرملین به انقضای اختیارات زلنسکی در اوکراین تمامی دروس حوزه‌های علمیه کشور در روز سه‌شنبه (یکم خرداد ۱۴۰۳) تعطیل شد صحبت‌های معاون رئیس‌جمهور درباره‌ تعطیلی کشور، درپی شهادت سیدابراهیم رئیسی و هیئت همراهش + ویدئو پیام تسلیت شهردار مشهدمقدس به نماینده معزز ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی و امام‌جمعه محترم مشهدمقدس با شهادت سیدابراهیم رئیسی، دوره ریاست‌جمهور بعدی چندساله خواهد بود؟ + ویدئو سرپرست استانداری آذربایجان شرقی منصوب شد کدام رئیس‌جمهورهای ایران در دوران ریاست خود، به شهادت رسیدند؟ | رئیسی دومین رئیس‌جمهور شهید ایران تصویر تلخی دیگر از هلیکوپتر سوخته شده رئیس جمهور +عکس سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح همچون گذشته در کنار دولت خواهند بود پیام تسلیت فرمانده کل سپاه پاسداران در پی شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه پیام تسلیت پادشاه و ولی‌عهد عربستان برای شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه پوتین: درگذشت رئیسی یک تراژدی بزرگ برای ملت ایران است پیام تسلیت آیت‌الله سیستانی درپی شهادت رئیس‌جمهور پیام تسلیت وزیر کشور در پی شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه | وحیدی: خادم‌الرضای ملت مسیر مردم‌داری را پرتلاش پیمود پژمانفر: حجت الاسلام رئیسی همواره صدای مردم را می‌شنید و آماده خدمت بود رئیس قوه قضائیه: آیت‌الله رئیسی به یک نیروی مورد وفاق در میان جریان‌های مختلف تبدیل شده بود علی باقری کنی کیست؟ + سوابق استاندار خراسان رضوی: رئیس جمهور ایران برخواسته از این خطه و خادم الرضا (ع) بود + ویدئو
سرخط خبرها

مخبر: سفارتخانه‌ها توافقات سفر‌های رئیس‌جمهور را پیگیری کنند| ارتقای روابط اقتصادی پشتوانه روابط سیاسی با دنیاست

  • کد خبر: ۱۶۶۲۴۴
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۲
مخبر: سفارتخانه‌ها توافقات سفر‌های رئیس‌جمهور را پیگیری کنند| ارتقای روابط اقتصادی پشتوانه روابط سیاسی با دنیاست
معاون اول رئیس‌جمهور، دیپلماسی فعال و توسعه روابط اقتصادی با کشور‌های جهان را نقطه قوت دولت سیزدهم خواند و از سفارتخانه‌ها و سفرای کشورمان به عنوان ابزار اصلی و مهم در راستای جهش اساسی اقتصادی کشور یاد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد مخبر صبح امروز در گردهمایی روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که در وزارت امور خارجه و با حضور سفرا، روسای نمایندگی‌ها و جمعی از مسئولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، ظهار داشت: در بستر سیاست خارجی دولت سیزدهم، فضای همکاری و تعامل ایران با کشور‌ها کاملا متفاوت و متحول شده است که می‌توان با قدرت بر سر منافع ملی کشور با سایر کشور‌ها مذاکره و چانه‌زنی کرد و به همین منظور باید سفرای ایران از استعداد‌ها و ظرفیت‌های داخلی کشور در حوزه‌های مختلف کاملا آگاه باشند تا بتوانند در کشور‌های محل ماموریت خود برای بخش خصوصی و طرف خارجی جذابیت و علاقه‌مندی اقتصادی ایجاد کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت ایجاد بسترها، امکانات و ملزومات مورد نیاز سفارتخانه‌های ایران در کشور‌های خارجی برای پیگیری سیاست‌ها و دیپلماسی اقتصادی دولت مردمی تاکید کرد و گفت: باید با ایجاد هماهنگی و همکاری بین دستگاه‌های مختلف اداری و اجرایی کشور مسیر برای ارزآوری و فرصت سازی اقتصادی روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در سایر کشور‌ها هموار شود.

وی با اشاره به اینکه اولویت مباحث اقتصادی، رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم است، تصریح کرد: در گذشته سفارتخانه‌های کشور بیشتر نقش سیاسی خود را ایفا می‌کردند و به نقش اقتصادی سفارت‌ها کمتر توجه شده، اما اکنون سفارتخانه‌ها و سفرای ایران ابزار اصلی و مهم در راستای جهش اساسی اقتصادی کشور هستند.

مخبر خاطر نشان کرد: از سفارت‌های ایران انتظار می‌رود تا تفاهمات و توافقات سفر‌های خارجی رییس‌جمهور و همچنین مقامات کشور‌های دیگر به ایران را با قوت پیگیری کنند تا مانعی بر سر اجرای این تفاهمات باقی نماند.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به تغییرات جدی و جدید در عرصه بین‌الملل و معادلات سیاسی بین کشور‌ها در دو سال گذشته خاطرنشان کرد: هژمونی و نفوذ اقتصادی دلار و سیاست‌های خارجی آمریکا نسبت به گذشته افول قابل توجهی داشته است و این کشور دیگر نمی‌تواند همانند گذشته و به واسطه حاکمیت دلار، مسائل و مشکلات اقتصادی خود را با کمترین هزینه حل و فصل کند و بار مسائل خود را بر دوش دیگر کشور‌ها بیندازد.

وی اهمیت دلارزدایی از سیستم اقتصادی کشور‌ها را خاطرنشان ساخت و گفت: استقبال از ایده جمهوری اسلامی ایران برای دلارزدایی در اتحادیه پایاپای آسیایی که هفته گذشته با حضور مسئولان بانک مرکزی کشور‌های عضو در تهران برگزار شد، نشان می‌دهد که در وضعیت جدید کنونی باید در دیپلماسی و ماموریت‌های سیاست خارجی کشور نیز تفاوت‌های اساسی ایجاد شود.

مخبر در ادامه به دستاورد‌ها و موفقیت‌های دولت در مدیریت کشور اشاره کرد و پیشرفت چشمگیر در توسعه اقتصاد دریا، تعریف و آغاز عملیات اجرایی شش خط انتقال آب از خلیج فارس به مناطق مرکزی، طراحی ۳۰ شهر ساحلی مولد کشاورزی، مسکونی و پایین دستی پتروشیمی، ساخت پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای و ۸ پالایشگاه متوسط و کوچک با ظرفیت ۱۵ میلیون تن تولید پتروشیمی را از جمله اقدامات و دستاورد‌های دولت در طی ۲۱ ماه گذشته برشمرد.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: بحث ترانزیت مزیت مهم کشور است که اگر خط ریلی رشت ـ آستارا و کریدور شمال ـ جنوب در دو سال گذشته آغاز نمی‌شد قطعا سایر کشور‌ها خط‌های جایگزین معرفی می‌کردند و در حال حاضر به مرحله‌ای رسیده ایم که کشور‌های منطقه برای شرکت در کنسرسیوم خط مستقیم شمال ـ جنوب که ظرفیت جابجایی ۲۰۰ میلیون تن بار را دارد با جمهوری اسلامی ایران مذاکرات فشرده‌ای انجام می‌دهند.

مخبر اظهار داشت: در کریدور شرق به غرب نیز تکمیل خط آهن زاهدان ـ چابهار و خرمشهر ـ بصره برای اتصال به کریدور‌های مهم ریلی همسایگان شرقی و غربی آغاز شده که با تکمیل ۲۰ کیلومتر خط ریلی خرمشهر به بصره به کشور‌های حوزه مدیترانه متصل می‌شویم.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به دیگر اقدامات دولت همانند تولید ۶ هزار مگاوات برق در کشور، تحت پوشش قرار دادن تمام اقشار مردم در بیمه سلامت، پرداخت ۹۰ درصد از هزینه‌های ناباروری، خرید هواپیما و لوکوموتیو تاکید کرد: با وجود این اقدامات، اما برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی به سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری نیاز داریم که بخشی از آن با مشارکت و همراهی ظرفیت‌های داخلی قابل تامین است، اما بخش دیگری از این میزان سرمایه گذاری بسته به نقش پررنگ سفارتخانه‌های ایران در سایر کشور‌ها و جلب مشارکت و تامین مالی سرمایه گذاران خارجی دارد و در این خصوص باید نقش و ماموریت‌های اساسی وزارت خارجه و سفارتخانه‌ها در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور مشخص و پررنگ شود.

مخبر همچنین در این نشست در پاسخ به سوالات و خواسته‌های برخی از روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور پاسخ داد.

وی با اشاره به درخواست یکی از سفرا در خصوص تشکیل ستاد آفریقا تصریح کرد: تاکنون نتوانسته‌ایم از فرصت اقتصادی این قاره، همانند حوزه‌های فعال فرهنگی و سیاسی استفاده کنیم که در این زمینه برگزاری مجدد ستاد آفریقا در دستور کار قرار دارد.

معاون اول رئیس‌جمهور در پاسخ به دغدغه سفرا در زمینه ضرورت هماهنگی در دستگاه‌های دولتی در داخل کشور با وزارت خارجه برای پیشبرد سیاست‌های تجاری، مالی و اقتصادی تاکید کرد: با توجه به نیاز کشور در بخش اقتصادی و قوی‌تر شدن معاونت اقتصادی در وزارت خارجه تلاش برای ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های اقتصادی و وزارت خارجه برای پیگیری سیاست‌های اقتصادی دولت حائز اهمیت است.

مخبر خاطرنشان کرد: پشتوانه ارتباطات اقتصادی و روابط بخش خصوصی کشور‌ها زمینه‌ای محکم برای بهبود روابط سیاسی است که در این زمینه باید با فعال‌تر کردن بخش خصوصی و افزایش مراودات اقتصادی، روابط سیاسی دوستانه با کشور‌های مختلف را حفظ و عمیق‌تر کرد.

همچنین در این نشست سفرای ایران به تشریح مطالب، نکات و درخواست‌های خود شامل لزوم هماهنگی داخلی در جهت کمک به دستگاه دیپلماسی، توجه به قاره آفریقا و آمریکای لاتین بعنوان فرصت اقتصادی و سرمایه گذاری، هماهنگی فرابخشی در طرح‌های اقتصادی وزارت خارجه، تقویت دیپلماسی عمومی، توجه به مناطق آزاد، پر رنگ شدن نقش کمیسیون‌های مشترک، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و اجرایی شدن هرچه سریعتر مذاکرات و توافقات اقتصادی ایران با سایر کشور‌ها پرداختند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->